Multe dintre gospodinele din România fac o greșeală de care nici măcar nu sunt conștiente. Ele lasă oala cu ciorbă să se răcească pe aragaz, iar acest lucru este contraindicat. Află de ce.
Probabil una dintre cele mai întâlnite greșeli pe care o fac românii este să lase oala cu ciorbă pe aragaz.
Specialiștii sunt de părere că lăsarea oalei cu ciorbă fierbinte pe aragaz poate duce la apariția bacteriilor, conform publicației EGO.
Experții susțin că preparatul trece de la o temperatură de 60 de grade Celsius la una de 20 de grade în maximum două ore, iar alimentul poate fi contaminat cu bacterii periculoase precum stafilococi sau Bacillus cereus.
Dacă doriți să evitați riscul de a vă alege cu probleme de sănătate, specialiștii recomandă răcirea preparatului într-o chiuvetă curată, umplută cu apă rece. Acest procedeu nu numai că este mai sigur pentru organism, ci este și mai rapid. Urmând această metodă, ciorba va fi răcită în doar câteva minute.
În plus, preparatul culinar se poate răci și cu ajutorul cuburilor de gheață. Tot ceea ce trebuie să facem este să adăugăm câteva cuburi de gheață în oala cu ciorbă, însă trebuie să avem grijă să nu exagerăm cu cantitatea pentru a nu schimba gustul mâncării.